Klimaatneutraal | Eindhoven | Strijp-S | The New Block | Helmond | Klimaatconferentie
10 Jul-10 Jul
19:00-21:30
2e Klimaatconferentie
Samen Klimaat- neutraal 2030

2e Klimaatconferentie

Tijdens de 2e Klimaatconferentie staat centraal hoe inwoners en experts elkaar kunnen versterken bij het uitvoeren van initiatieven, projecten en ideeën. Beiden zijn die avond van harte welkom! Samen vieren we dat het Klimaatcontract er is en starten we met de uitvoering.

Waarom een klimaatneutraal Eindhoven?

Het klimaat verandert en dat merken we ook in Eindhoven. Zo hebben we onder andere te maken met wateroverlast door regen en perioden van extreme hitte. Dit geeft risico’s voor de gezondheid en veiligheid van onze inwoners. Daarom heeft Eindhoven de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Dat betekent dat we de uitstoot van CO2 terugdringen tot nul, materialen hergebruiken en onze omgeving klimaatbestendig inrichten. We werken hierin samen met de gemeente Eindhoven. De gemeenteraden van Eindhoven en Helmond bespreken op 15 juni voor het eerst het klimaatcontract en nemen hierover na de zomer een besluit. Daarna dienen we het contract in bij de Europese Commissie.

Tickets

Meld je z.s.m. aan voor de 2e Klimaatconferentie. Kun je niet aanwezig zijn maar wil je wel betrokken zijn bij de initiatieven en projecten? Na afloop van de conferentie informeren we je over de mogelijkheden.