Welkom op The New Block

Dit is de site voor jongeren die denken dat ze tijd teveel hebben maar dat eigenlijk niet hebben! Bespreek serieuze onderwerpen of post bullshit, op The New Block is voor alles ruimte. Schroom je niet om je te registreren, het is gratis en er wordt niks van je verwacht. Oja. Lees ook even de regels! Ze zijn niet echt moeilijk namelijk. Als je dan ook nog van deze melding af wilt, moet je je even registreren of hieronder inloggen. Doei!

Inloggen  •  Registreren

[2014,2015 & 2016] Berg en Meer


Voor alle tijdlijnparken van De Concurrenten 3 en haar concurrenten

[2014,2015 & 2016] Berg en Meer

Berichtdoor GJV » zo 18 mei 2014, 20:48

Aangezien iedereen bij 1990 is, begin ik hier. Ik hoop dat het in de smaak valt.

Het is 1980, en aangezien Nederland steeds groener wil worden wordt er besloten door de gemeente Achterveen dat ze voortaan hun afval beter gaan scheiden en recyclen. Hierdoor raakt de oude vuilnisbelt van de gemeente in onbruik. De gemeente besluit om al het afval bij elkaar te schrapen en er een berg aarde overheen te gooien. In de loop der jaren groeit deze berg uit tot een recreatief gebied voor de lokale bevolking. In 1990 bestaat het gebied uit de berg, een mooi meer dat ook door de gemeente is aangelegd om de recreatieve functie te bevorderen, een groot bos waar mensen doorheen kunnen wandelen, twee restaurants en een snackkar.

Afbeelding
Hier kom je het gebied binnen, met de auto, de fiets of te voet. Hier is ook het eerste restaurant. Dit restaurant is het enige restaurant wat ook 's avonds laat en in de winter open is, omdat het andere restaurant verder het gebied in ligt en het verboden is om na zonsondergang nog door het gebied te lopen om de fauna te beschermen.

Afbeelding
De oude afvalberg, ook al is het 10 jaar geleden dat er zand overheen is gegooid, de grond is nog steeds zo vervuilt dat er enkel bosjes en bloemen willen groeien, ondanks alles wat de gemeente probeert. Via een weg naar boven kan je bovenaan de berg komen waar een uitkijkplateau is gebouwd, waardoor je over heel het bos kan kijken.

Afbeelding
Dit is het tweede restaurant, gelegen aan het meer. Hier is door de gemeente ook een strandje aangelegd en een picknickweide.

Afbeelding
Hier heb je een beter zicht op het strandje, waar naast het restaurant ook nog een snackkar ligt waar je op zonnige dagen ijs, friet, snacks en snoep kunt krijgen.

Afbeelding
Hier zie je de boerderij die eigendom is van Dhr. O. Veral, eigenlijk is hij nu nog niet zo heel belangrijk voor het verhaal, maar ach hij woont er al dus waarom zouden we het niet laten zien. Hij was er overigens niet blij mee, maar hij is dan ook een vieze, oude, gemene en chagrijnige man die nooit een vrouw of kinderen heeft gehad.

Afbeelding
En tot slot een overzicht van het gebied, zoals je kunt zien ligt de berg in het midden van het gebied en ligt daar omheen het bos, het meer, de restaurants en de boerderij.

Houd dit gebiedje goed in de gaten, want het nu nog zo vredige en rustige park zal de komende jaren een grote metamorfose ondergaan.
Avatar gebruiker
 
Medailles: 7

Re: [1990] Berg en Meer

Berichtdoor Liampie » zo 18 mei 2014, 22:02

Punten voor de originaliteit. Vuilnisbelt heb ik nog niet eerder voorbij horen komen volgens mij. :P Ben benieuwd wat je ervan gaat maken...
Avatar gebruiker
Beheerder
 
Medailles: 24

Re: [1990] Berg en Meer

Berichtdoor Dimi » zo 18 mei 2014, 22:07

Inderdaad. Er is nog niet veel om op te reageren, maar ik zou niet al het pad met z'n hoge hekken omheinen, niet bepaald gezellig. Ik kijk uit naar de volgende update!
Geert schreef:In 1989 kwam de provincie Overijssel met het idee met te gaan in de nieuwe hype. Namelijk pretparken bouwen.
Avatar gebruiker
 
Medailles: 22

Re: [1991 & 1992] Berg en Meer

Berichtdoor GJV » wo 24 sep 2014, 12:49

1991.

Het is een goed jaar geweest voor Recreatiegebied Berg en Meer, ruim 200.000 lokalen en toeristen bezochten het gebied. Okay, echt duidelijk is dit niet te controleren aangezien er geen registratie is, maar de gemeente moest voor de nieuwe plannen een bezoekersaantal hebben dus hebben ze maar iets uit de lucht gegrepen. Hoewel het misschien vreemd is dat de hoeveelheid bezoekers in 2 jaar tijd met ruim 200% gestegen is, is het de gemeente zo wel gelukt om een groot festival binnen te halen wat een contract van 7 jaar getekend heeft om ieder jaar naar Berg en Meer te komen. Het festival (Ruim met een harde R) en de gemeente verwachten dat er in het festivalweekend ongeveer 120.000 extra bezoekers zullen komen. Dit getal is ook weer gewoon uit de lucht gegrepen, want zo werkt de gemeente Achterveen.

Hier een overzichtje van het festivalterrein:
Afbeelding

Zoals je ziet is het onmogelijk om hier in 3 dagen 120.000 mensen te herbergen. Dit zou wettelijk niet eens toegestaan zijn, zij het dat de burgemeester van Achterveen naaktfoto's heeft van de Hoofdcommandeur van de lokale brandweer waardoor hij hem kon beïnvloeden. Het dorp maakt zich ondertussen zorgen over verkeersopstoppingen en overlast en ze zijn gaan protesteren. Maar de burgemeester wimpelde het af met een simpele "We zullen het wel zien", waardoor alle burgers rustig weer naar hun huizen keerden. Als het festival een succes wordt heeft de gemeente plannen om het verder uit te trekken voor het komende jaar.


1992
Het festival Ruim met een harde R heeft Achterveen nu echt op de kaart gezet, maar of iedereen daar nu zo blij mee moet zijn is een tweede vraag. Wat de eerste vraag is is niet geheel bekend, de gemeente houdt dit angstvallig binnen. Misschien komt dat omdat de grote hoeveelheid mensen die op het terrein waren, ongeveer 100.000, in een complete menselijke val liepen. De drukte i.c.m. de warmte heeft voor 30 doden gezorgd, wat zoveel kritiek op de gemeente en de organisatie van het festival gezorgd dat het voor de ondergang van het festival heeft gezorgd. Verder waren er ook veel te weinig toiletten, wat ervoor zorgde dat er ook veel mensen met blaasontsteking naar huis gingen en de bosjes rondom het festival vrijwel dood zijn door de hoge hoeveelheid menselijke afscheiding. Dit kwam mede door de zeer verantwoordelijke houding die ondertussen wel bekend is van de gemeente Achterveen. De burgemeester zei bij de persconferentie over het falen van het festival: "De organisatie van Ruim met een harde R heeft ons vooraf verzekerd dat alles goed zou lopen, het feit dat wij toegestaan hebben om zoveel mensen toe te laten is niet onze schuld." Helaas liep het ambtstermijn van de burgemeester af en is er een nieuwe burgemeester gekomen. Deze is wel saaier als de vorige, hij wil het allemaal veel veiliger doen. Omdat in het contract stond dat het podium eigendom van de gemeente zou worden bij een vroegtijdige beëindiging van het contract gaat de gemeente wel door met het houden van het festival. Zoals ook beloofd wordt het ook uitgebreid de komende jaren. Er is een meerjarenplan opgesteld waarin beschreven staat hoe het festival de komende 5 jaar gaat groeien. Dat gebeurd dit jaar met een kleine kermis, die de komende jaren steeds meer moet gaan groeien.

Hier zie je een overzichtje van de kermis, een festivalkaartje geeft toegang tot 3 attracties. Wil je meer attracties bezoeken, moet je hiervoor extra betalen.
Afbeelding

De komende jaren is het de bedoeling om meer attracties bij de kermis te krijgen en om ook de hoeveelheid podia uit te breiden. Onder leiding van de nieuwe burgemeester zal het zeker wel een stukje saaier worden.

Tot 1993!
Avatar gebruiker
 
Medailles: 7

Re: [1991 & 1992] Berg en Meer

Berichtdoor Liampie » di 04 nov 2014, 18:21

Ik had hier nooit gereageerd zie, maar ik was destijds erg blij met je update en ik vind het leuk dat je een andere route neemt. Hopelijk kan die paar jaar inhalen en daarna volop meedoen!
Avatar gebruiker
Beheerder
 
Medailles: 24

Re: [1991 & 1992] Berg en Meer

Berichtdoor GJV » do 06 nov 2014, 14:47

1993

Dit jaar zoals beloofd is het festival uitgebreid, er is een extra podium bijgekomen. De kermis is ook weer vergroot, gezien deze vorig jaar zo goed liep. Zo goed zelfs dat de gemeente een nieuwe partner gezocht heeft en deze heeft gevonden in een investeringsmaatschappij. Tezamen hebben zij “Berg en Meer amusement B.V.” waarin de aandelen voor 30% bij de gemeente liggen. opgericht om zich de komende jaren meer te gaan richten op het exploiteren van attracties, met één voorwaarde: alle attracties moeten geïntegreerd worden in de natuur. Als eerste stap daarin zijn een deel van de attracties op de kermis aangekocht door de B.V. met als doel om deze in de komende jaren beter in het park te integreren. Gezien het feit dat het festival ieder jaar vele bezoekers richting het park lokt is het voor de gemeenteschatkist een voordeel om dit stukje natuur deels op te offeren. Het gebied blijft (voorlopig) nog wel vrij te bezoeken om in te wandelen.

Afbeelding
Zoals te zien is het dit jaar veel professioneler aangepakt. De toiletten zijn flink in aantal toegenomen en ook is er een grotere EHBO post naast gezet.

Afbeelding
De verruimde kermis, aan de voorwaarden is niks veranderd. 3 gratis attractieritjes bij je festivalticket, voor iedere attractie extra dient betaald te worden.

Volgend jaar begint men met de aanleg van de eerste attracties. Er gaan geruchten dat het park in gesprek is met een grote buitenlands bedrijf voor de bouw van wat de grote trekker moet worden om het hele seizoen door genoeg mensen naar het park te trekken.


1994

Dit jaar is het eerste succes van het park binnen, ze opent namelijk een grote houten achtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin. Het was zelfs zo’n succes dat er gedurende het hele jaar teveel bezoekers op afkwamen en er te weinig parkeerplekken waren. Waar er eerst maximaal 20 auto’s tegelijk kwamen, zijn er dat nu ineens gemiddeld 50 op een dag. Het resultaat: mensen parkeren langs de weg naar het park toe en veroorzaken hierdoor onoverzichtelijke en onveilige situaties. Mede hierdoor heeft de gemeente besloten het oude kermisterrein dat sinds dit jaar toch leeg staat vanaf volgend jaar te gaan gebruiken als extra parking op de drukke dagen.

Afbeelding
Hier zien we het station van de nieuwe achtbaan. Voor de bouw van de baan is zoveel mogelijk het hout gebruikt dat gekapt is om de ruimte vrij te maken, aangevuld door het hout van Intamin. Ook is hier de oude zweefmolen te zien die over gekocht is van de kermis.

Afbeelding
De oude “Draai” van de kermis heeft ook een nieuw plekje gekregen in het park.

Afbeelding
Hier de lay-out van de nieuwe baan.

Afbeelding
Hier is goed te zien dat het gras totaal weg is door de drukte van afgelopen seizoen.

Afbeelding
Het oude kermisterrein dat vanaf volgend jaar dienst gaat doen als parking. De enige attractie die nog over is van het kermistijdperk is de Wilde Muis. Deze zal de komende jaren nog blijven staan om het aantal attracties op te krikken.

Het komende jaar gaat het park het rustig aan doen, naast de nieuwe parking zal er niks nieuws bijgebouwd worden. Dit om te kijken of het park ook interessant blijft en voldoende bezoekers trekt.


1995

Het park heeft weer een goed seizoen gedraaid, ondanks dat er geen nieuwe attracties bijgebouwd zijn, zijn er toch 100.000 attractiekaartjes verkocht. Dit jaar is de nieuwe parking in gebruik genomen, hij is ruim opgezet met het oog op de toekomst.

Afbeelding
Hier is de ingang naar de nieuwe parking te zien. Bij drukte worden de slagbomen open gezet en leiden verkeersregelaars de gasten naar de parking. De parking is expres niet verhard, omdat dit een te grote aanslag zou zijn op het milieu en een te grote investering op dit moment.

Afbeelding
De nieuwe parking zelf, er is een nieuwe ingang naar het gebied gemaakt richting de Wilde Muis achtbaan. Hierdoor hoeven gasten niet het hele eind terug te lopen.

Omdat het park ook dit jaar een succes was pompen de gemeente en de investeringsmaatschappij opnieuw geld in het park in de vorm van een nieuwe attractie. De voorbereidingen zijn in volle gang. Wat de attractie precies wordt is niet bekend.

Afbeelding
De bouwplaats van de nieuwe attractie.

Volgend jaar komt er dus een nieuwe attractie naar het park, wat zou het worden?


1996

Dit jaar opent de nieuwe attractie van het park. Het is een zogenaamde darkride, gasten zitten in een karretje en rijden langs verschillende scenes. De attractie is genaamd “Het geheim van de boswachter.” Het park heeft samen met G. Riffier het verhaal zelf bedacht.

“Net als ieder bos heeft ook Berg en Meer een boswachter, maar deze boswachter houd er vreemde praktijken op na… Zou er een verband zijn met de mysterieuze verdwijningen die de laatste tijd in het bos gebeuren? Durf jij zijn huis binnen om te ontdekken wat er aan de hand is?”

Afbeelding
De nieuwe attractie, de rit zelf ligt in de berg ingegraven. Om dit voor elkaar te krijgen is een deel van de afvalhoop die op de ocatie lag weggehaald en elders weggeborgen.

Het park heeft ook al aangekondigd dat er volgend jaar opnieuw een uitbereiding plaats zal vinden waarbij opnieuw het park en G. Riffier de handen ineen zullen slaan. Veel is er niet over bekend, enkel dat de zweefmolen zal verhuizen naar de nieuwe locatie, aangezien er op dit moment veel attracties dicht op elkaar staan en het park juist het gevoel van ruimte wil behouden.

Afbeelding
De locatie van de nieuwe uitbereiding.

Volgend jaar weer een uitbereiding, tot dan!


1997

Het park presenteert dit jaar de duurste uitbereiding tot nu toe. Er is namelijk een heus dorpje verschenen in Berg en Meer. Dit dorpje herbergt de nieuwe attractie van dit jaar: De Vliegende Magiër. Het verhaal werd, net als bij “het geheim van de boswachter” door het park in samenwerking met de schrijver G. Riffier bedacht.

“Er was eens een dorpje waar een magiër woonde. Op een dag riep de Magiër dat hij een machine had gebouwd waarmee hij kon vliegen. Niemand geloofde de Magiër en iedereen lachte hem uit om zijn belachelijke idee. De Magiër liet het er echter niet bij zitten en riep: “Ik zal jullie eens laten zien wat ik kan, morgen vlieg ik van de kerktoren af!” Iedereen dacht dat de Magiër een grapje maakte, maar de volgende dag stond hij inderdaad bovenaan de kerktoren, samen met zijn vliegmachine. De inwoners van het dorp hielden hun adem in, zou de Magiër te pletter vallen? Op het dorpsplein heerste doodse stilte. Ineens sprong de Magiër. De inwoners slaakten verschrikte kreten en het leek even mis te gaan. Toen ineens ging de machine werken en vloog de Magiër een aantal rondjes over het plein. De inwoners waren ineens dolenthausiast, maar toen de Magiër wilde landen vlak voor zijn winkel had hij nog veel te veel snelheid! In plaats van netjes voor zijn etalage te landen knalde hij door de ruit heen. De inwoners schrokken zich dood! Snel renden ze de winkel binnen. Daar lag de Magiër, gelukkig enkel met wat schrammen. De vliegmachine was helaas kapot, maar de Magiër had in ieder geval bewezen dat hij niet gek was.”

Afbeelding
Het nieuwe gebiedje. De Zweefmolen is vanaf de oude locatie hier naartoe verplaatst om zo meer ruimte te creëren. Voor “De Vliegende Magiër” sloegen Berg en Meer en het Nederlandse bedrijf Caripro de handen ineen om een unieke ervaring te geven aan de bezoekers.

Afbeelding
Een ander aanzicht aan het pleintje. Hier is ook de ingang van de nieuwe attractie te zien en er is te zien hoe de attractie zich door een glasplaat werkt. Hiervoor is een speciaal soort materiaal gekozen wat erg op glas lijkt maar en weze gewoon een doek is wat meebeweegt op het moment dat er een karretje doorheen gaat.

Aangezien dit jaar een duur jaar is geweest voor Berg en Meer blijft het volgend jaar bij wat kleine uitbereidingen rondom het nieuwe plein. Zo staat er onder andere een klein horecapuntje op de planning. Tot volgend jaar!
Avatar gebruiker
 
Medailles: 7

Re: [1993 t/m 1997] Berg en Meer

Berichtdoor Liampie » za 08 nov 2014, 19:33

De Boswachter is een darkride begraven onder twintig meter afval. Het is zo fucking absurd dat ik het prachtig vind. Het idee dan, vind de uitwerking nogal karig. Het lijkt meer op een toiletgebouw dan een grote dure attractie. En sowieso een vreemde plek voor een boswachterattractie. Vond de rest ook allemaal wat kaaltjes ogen. Je hebt wel wat leuke ideeën en je kan ook wel wat, maar het lijkt erop dat je niet overal evenveel tijd in hebt gestoken... Maar dat zal ook met de inhaalslag te maken hebben. De Vliegende Magiër vind ik erg mooi gedaan, dus ik slik al mijn commentaar van net even in, in afwachting van hoe je het park verder gaat ontwikkelen. :) Toch nog een kleine kritische noot: waar is de kerktoren? Dat ding mag wel iets groter... Je attractie kan wel een eyecatcher gebruiken.

[..] en er is te zien hoe de attractie zich door een glasplaat werkt.


:') :lol:
Avatar gebruiker
Beheerder
 
Medailles: 24

Re: [1993 t/m 1997] Berg en Meer

Berichtdoor Paul » zo 09 nov 2014, 10:33

Caripro! Tof, leuk om een attractie te zien die niet veel gebruikt wordt. Het dorpje is ook leuk uitgewerkt.

De boswachtersattractie vindt ik op deze manier niks. Het is ook heel vreemd dat je een afvalberg gaat afgraven, dat gebeurt nooit vanwege de enorme sarnatie kosten.
Avatar gebruiker
 
Medailles: 3

Re: [1993 t/m 1997] Berg en Meer

Berichtdoor GJV » wo 04 feb 2015, 02:29

1998

Het is ondertussen 1998 en zoals eerder gezegd is na de dure toevoeging van vorig jaar besloten dit jaar wat rustiger aan te doen. Er opent een klein horecapuntje bij het gebied van “De Vliegende Magiër” om op de drukke dagen de bezoekers ook wat aan te kunnen bieden buiten de terrassen van de twee restaurants die er in het gebied aanwezig zijn en deze terrassen ook wat meer te ontlasten. Het horecapuntje verkoopt koffie, thee, verschillende soorten frisdranken, snoep en chips.

Afbeelding
Het restaurantje is in dezelfde stijl ontworpen als het dorpje, zodat het niet uit de toon valt.

Omdat het ook nodig was dat de mensen hun gekochte waren ergens moesten kunnen nuttigen hebben we op het plein ook een klein terrasje geplaatst.

Afbeelding
De mensen hebben nu een mooi plekje om hun drankjes en suikerwaren te nuttigen.

Ook is er rekening gehouden met een plek waar het personeel in het parkje zijn pauzes kan houden. Dit werd nu steeds gedaan op de werkplek zelf, maar met de komst van het nieuwe horecapunt kunnen de personeelsleden zich tegoed doen aan verse koffie die zij gratis uit de tappunten van het horecapuntje kunnen halen, hun boterham rustig kunnen opeten in de kantine en hun sigaretje in een beschutte plaats kunnen roken op de buitenplaats.

Afbeelding
Achter het horecapuntje is een plaatsje ingericht voor het personeel, ook zit hier de centrale afvalverwerking van het park.

Naarmate het park groeit stijgen ook de kosten die ermee gemoeid zijn. De exploitatiekosten van het park liggen vrij hoog en het is nu grotendeels de gemeente die ervoor opdraait. Aangezien de gemeente onder het bewind van de oude burgemeester teveel geld erdoorheen geslingerd is, gaat het gerucht dat het steeds moeilijker wordt om het park draaiende te houden. In de wandelgangen klinken verschillende geluiden dat de gemeente het park van de hand wil doen om de kosten te drukken. Desondanks is er voor volgend jaar wel weer een nieuwe investering aangekondigd. Deze zal achter de achtbaan komen te liggen.

Afbeelding
De locatie van de nieuwe uitbereiding volgend jaar. Volgens de gemeente zal het een echte thrill worden en moet het tijdens het festivalseizoen een echte hit zijn.

Dan is er nog ander nieuws, verschillende milieugroeperingen beginnen in opstand te komen omdat het park teveel bomen zou verwijderen uit het park. Omdat de grond in bezit van de gemeente is en er teveel bevuiling in de grond zit is de grond niet beschermd en mag de gemeente doen met de grond wat zij wil. Om de groeperingen toch een beetje tegemoet te komen (de burgemeester is een beetje een pussy) is er dit jaar ook een klein watertje aangelegd.

Afbeelding


Het was een rustig jaar voor Berg en Meer, ondanks dat er niet veel geïnvesteerd is blijft het park groeien in bezoekersaantallen. Het festival blijft populairder worden en steeds grotere namen ook buiten de omgeving van Achterveen komen naar het festival toe om te spelen en het trekt steeds grotere groepen mensen aan. De campings in de buurt zitten in het weekend allemaal vol. Ook buiten het festivalweekend vinden steeds meer mensen het recreatiepark. De attracties zijn op dit moment open van April t/m Oktober op woensdagmiddag, vrijdag, zaterdag en zondag en in de vakanties iedere dag. Vooral in het weekend staat de parking aardig vol. Er zit dus duidelijk potentie in het park om verder te groeien. Wie weet wat de toekomst brengt.

Tot volgend jaar!
Avatar gebruiker
 
Medailles: 7

Re: [1993 t/m 1997] Berg en Meer

Berichtdoor Liampie » vr 13 feb 2015, 13:36

GJV schreef:Om de groeperingen toch een beetje tegemoet te komen (de burgemeester is een beetje een pussy) is er dit jaar ook een klein watertje aangelegd.


Deze begrijp ik niet helemaal, maar het draagt bij aan de absurditeit van dit park! :thumbs:

Het nieuwe terrasje is een beetje karig. Ik heb het idee dat je niet helemaal weet hoe groot je park nu is. Sommige dingen zoals de attracties zijn grootschalig, maar dan ga je uitbreiden met een terras met nog geen twintig zitplaatsen en een plas water. :P Vind het wel interessant om te zien hoe dit park zich gaat ontwikkelen, juist omdat het nog een richting moet vinden!

Wat was je trouwens van plan te doen met een download?
Avatar gebruiker
Beheerder
 
Medailles: 24

Re: [1998] Berg en Meer

Berichtdoor GJV » za 14 feb 2015, 15:04

Hmn, kan goed kloppen Liam. Ik zit nog een beetje te denken hoe en wat ik het verhaal ga laten lopen.

De download, omdat ik met bouwen al met 2001 bezig ben heb ik het jaar 2000 op NE geupload. Moet nog goedgekeurd worden geloof ik.
Avatar gebruiker
 
Medailles: 7

Re: [1998] Berg en Meer

Berichtdoor Liampie » za 14 feb 2015, 15:54

Klopt, ik heb hem laten staan omdat ik niet zeker wist of het een goed idee was om in 2000 een download te doen. Ik dacht misschien kunnen we collectief iets in 2003 doen ofzo. Sowieso is jouw park misschien nog niet interessant genoeg om nu al als download te doen. Het is nog wat klein volgens mij!

1990, 2003, 2016. Makes sense.
Avatar gebruiker
Beheerder
 
Medailles: 24

Re: [1998] Berg en Meer

Berichtdoor GJV » za 14 feb 2015, 17:42

Oh, ik dacht dat we 2000 weer collectief te download zouden zetten. Mijn excuses. Dan haal ik hem er weer vanaf. 2001 wordt wel een toffe update (en de grootste) tot nu toe (al zeg ik het zelf). Bouw ik nog even lekker verder.
Avatar gebruiker
 
Medailles: 7

Re: [1998] Berg en Meer

Berichtdoor Liampie » za 14 feb 2015, 17:45

Ik verwijder hem voor je! :)
Avatar gebruiker
Beheerder
 
Medailles: 24

Re: [1999] Berg en Meer

Berichtdoor GJV » di 01 sep 2015, 19:49

1999Het is alweer 1999 en het park opent dit jaar niet alleen een nieuwe attractie, maar er wordt ook groot nieuws bekend gemaakt over de toekomst van het park. Het park had tot nu toe eigenlijk alleen maar attracties geschikt voor de hele familie, maar daar komt vanaf dit jaar verandering in met de komst van een echte Schwarzkopf Enterprise! Het park heeft nu voor ieder wat wils en dat is zeker tijdens het festivalseizoen een fijne toevoeging voor het park. Alhoewel, past dat festival nog wel in het nieuwe toekomstbeeld van het park?

Afbeelding
Zie hier de nieuwe toevoeging, Gelegen naast het dorpsplein van “De Vliegende Magiër” ligt de Enterprise mooi in de schaduw van het bos.

Dan het nieuws, de geruchten die vorig jaar de kop op staken dat de gemeente af zou willen van het park worden bevestigd. De Investeringsmaatschappij die 70% van de aandelen in het park bezit ziet door de stijgende kosten en tegenvallende resultaten (ondanks de groei van het park) geen heil meer in het park en heeft zijn aandelen verkocht aan de gemeente. Deze zijn nu ineens volledig verantwoordelijk voor het park en dit slurpt zoveel gemeenschapsgeld dat het niet te verantwoorden is. De gemeente is in gesprek geweest met meerdere partners om het park te verkopen en heeft dit uiteindelijk ook gedaan. Hoewel ze zelf nog voor 10% aandeel behouden in de BV gaan de overige 90% naar een aantal partijen. Deze partijen zijn nu nog niet bekend gemaakt, al gaan de geruchten dat een grote fabrikant van attracties interesse heeft getoond om het park in handen te krijgen en te gebruiken als showcase. Hoeveel hier van waar is en wat de eventuele andere partners worden, wordt bekend gemaakt aan het einde van dit jaar. Desalniettemin wordt er wel aangekondigd dat de infrastructuur van het park een verbetering krijgt door een pad rondom het meer heen te leggen, waarschijnlijk in een deal met de nieuwe partijen die dit als voorwaarde voor de aankoop stelden.

Afbeelding
Zoals je kunt zien zijn er rondom het meer bomen gekapt en het lijkt erop dat er een soort van stijger gaat worden aangelegd.

Het park staat aan de rand van grote veranderingen in het nieuwe millennium. Het jaar 2000 zal een grote omschakeling betekenen in de toekomst van het park. Tot volgend jaar!
Avatar gebruiker
 
Medailles: 7

Re: [1998] Berg en Meer

Berichtdoor Liampie » wo 02 sep 2015, 10:41

Spannend. Wordt het een B&M showroom?

Je moet even aan je beplanting werken, dat is een beetje een zooitje.
Avatar gebruiker
Beheerder
 
Medailles: 24

Re: [1998] Berg en Meer

Berichtdoor Faas » do 03 sep 2015, 09:35

Geef je beplanting een update inderdaad.

Twee updates in acht maanden?! Met dit tempo haal je Liampie in!
Arjan v L schreef:Ik heb liever een nieuwe aarde zonder de allesverwoestende rijke elite (illuminati).
Avatar gebruiker
 
Medailles: 14

Re: [2000] Berg en Meer

Berichtdoor GJV » di 08 sep 2015, 20:14

Ik zal er vanaf 2004 meer tijd aan besteden. Tot en met 2003 is namelijk alles al klaar en hoeven alleen de updates nog maar geschreven te worden. Wat updates betreft:

2000

Het grote woord is eruit, het park wordt verkocht en zal onder een nieuw management in 2002 heropenen. Het park blijft voor 10% in handen van de gemeente en de overige 90 procent worden gedeeld door de Zwitserse attractiefabrikant Intamin (20%) en de investeringsmaatschappij van Dhr. A. C. H. T. Baan (70%). Het park zal in 2001 dicht blijven en zal in 2002 tijdens het 10 jarig bestaan (de eerste attracties stonden in 1992 in het park) groots heropenen met 3 nieuwe attracties, een permanente ingang en een vernieuwde parkeerplaats. De eerste voorbereidingen voor deze opening zijn dit jaar al getroffen. Verder is bekend geworden dat het festival “Ruim met de harde R” vanaf de opening van het park in 2002 niet langer meer in het park zal plaatsvinden. 2001 zal de laatste keer zijn dat het festival in de huidige vorm op de huidige locatie gehouden zal worden.

Dit jaar is het park nog wel open in de oude situatie. De werkzaamheden die afgelopen jaar getroffen zijn voor het aanleggen van een rondweg rondom het meer zijn afgerond en de mensen kunnen rustig hun rondje wandelen in de rustige natuur van het meer… Nog wel… Want langs de nieuwe weg komen ook de nieuwe uitbereidingen te liggen van het park.

Afbeelding

Afbeelding

De nieuwe weg rond het meer, samen met de bouwrijp gemaakte grond voor de nieuwe uitbereiding. Er is nog niet heel veel over bekend gemaakt, behalve dat het gebouwd wordt door Intamin, het een worlds first gaat worden en het het park naar een hoger niveau gaat tillen.

Er is verder nog aangekondigd dat er de komende jaren flink geïnvesteerd gaat worden in het park, het moet een dagvullende accommodatie worden die het toerisme in de regio moet gaan aantrekken. Daar meer over volgend jaar.

Tot 2001!
Avatar gebruiker
 
Medailles: 7

Re: [2000] Berg en Meer

Berichtdoor Liampie » di 08 sep 2015, 21:18

Het park naar een hoger niveau tillen... Een soort Xcelerator?
Avatar gebruiker
Beheerder
 
Medailles: 24

Re: [2001] Berg en Meer

Berichtdoor GJV » do 10 sep 2015, 21:35

2001

Het park is dit jaar dicht, de enige bezoekers die erin mogen zijn de festivalgangers, maar die moeten het dit jaar zonder attracties doen. Hierdoor is er wel veel rust en tijd om aan de nieuwe uitbereidingen te werken. Het park opent volgend jaar namelijk met 2 nieuwe attracties en zal er één verplaatsen. Er is één foto naar buiten gebracht waarop te zien is dat er onderdelen van de nieuwe achtbaan zijn gearriveerd.

Afbeelding

Het park ligt enigszins achter met de bouwwerken, maar de kersverse directie heeft er alle hoop in dat ze het nieuwe seizoen "kolossaal" kunnen beginnen in 2002.

Tot 2002!
Avatar gebruiker
 
Medailles: 7

Re: [2001] Berg en Meer

Berichtdoor GJV » wo 14 okt 2015, 21:09

2002

Welkom in 2002, het eerste jaar dat het park opent als echt park, met één toegangsprijs waarvoor je alle attracties kunt doen. Dit is ook het eerste jaar zonder het festival. Het was even spannend, maar de werklui van het bedrijf van Dhr. N. E. T. Optijd hebben alles op tijd afgekregen. Er is flink in het park geïnvesteerd. Twee nieuwe attracties openen dit jaar, een derde is verplaatst, er is een waardige inkom gebouwd en de parking is vergroot en beter aangelegd. Op de plek waar het festival stond is nu een groot stuk land vrij gekomen waar de komende jaren nog op uitgebreid kan worden.

De twee nieuwe attracties zijn allebei gebouwd door het Zwitserse Intamin, het bedrijf heeft een aandeel in het park en dat pakt in dit geval goed uit. Het bedrijf heeft een nieuwe baan ontwikkeld van groot kaliber en Berg en Meer is het eerste park waar deze baan te staan komt. De zogenaamde 10-looper komt naar het park. Bezoekers stappen in een treintje en gaan maar liefst 10x over de kop. Hiermee zet de directie gelijk concurrentiepark “De Bedriegertjes” buiten spel, hun vorig jaar geopende achtbaan heeft maar 8 inversies.

Afbeelding
De nieuwe megacoaster, het nieuwe gebied is nu nogal kaal en saai, maar er was geen tijd en budget meer om dit dit jaar op te knappen. De directie heeft toegezegd dat dit volgend jaar zal gebeuren.
Ook opent hier dit jaar de nieuwe schipschommel, gelegen op het water. Dit is de tweede attractie die Intamin hier neerzet. Tevens is de draaimolen dit jaar hier naartoe verplaatst om het gebied wat op te vullen en om ervoor te zorgen dat er ook aan deze kant voor de hele familie iets te doen is.

Dan de ingang, de directie heeft gekozen voor een wat algemenere ingang, weliswaar niet de meest mooie ingang wat thematisatie betreft, maar netjes aangelegd en met een capaciteit die groot genoeg is om het park de komende jaren op de been te houden. Ook is er ruimte om uit te bereiden tussen de huidige bouw en het restaurant.

Afbeelding
De ingang bezit 5 toegangspoorten waar mensen hun kaarten kopen. Daarnaast bezit het een aantal kantoren die belangrijk zijn voor de operations van het park. O.a. ligt hier de geldvoorraad van het park, evenals het kantoor van de parkmanager. De directie, creatieve afdeling e.d. zetelen op dit moment nog niet in het park, maar in een extern bedrijfspand in het dorp. Er is op dit moment geen plaats om dit in een bestaande bouw van het park te stoppen. De bedoeling is dat dit binnen een paar jaar veranderd.

Als laatste werd de parkeerplaats aangepakt, deze is groter geworden dan voorheen, met aangegeven vakken en is geasfalteerd. De oude parkeerplaats is behouden en omgetoverd tot een plaats waar bussen kunnen parkeren.

Afbeelding
De verschillende kleuren bloemen op de parkeerplaats is bedoeld zodat mensen makkelijker kunnen onthouden waar ze hun auto geparkeerd hebben.

Dat was het voor dit jaar, om het park te blijven promoten pakt de directie in samenwerking met Intamin opnieuw uit met een nieuwe achtbaan. Ook wordt er geïnvesteerd in een pleintje voor Colossus. Daarnaast betekenen al deze nieuwe uitbereidingen een fikse uitbereiding in het personeelsbestand, al het personeel parkeert nu op de gewone parkeerplaats, maar de directie weet dat dit op de lange termijn problemen gaat opleveren met de capaciteit van deze parking. Daarom wordt er ook geïnvesteerd in een personeelsplaats. Deze zal geplaatst worden achter het dorp van de Vliegende Magiër en zal ook de plek worden waar het park de bevoorrading op binnen krijgt.

Tot 2003!
Avatar gebruiker
 
Medailles: 7

Re: [2001] Berg en Meer

Berichtdoor Faas » wo 14 okt 2015, 21:34

Doe wat aan die layout man. Volgens mij gaan die karretjes echt met miljard kilometer per uur door die kurkentrekkers. Ook ligt de achtbaan er zo kaal bij.

Parkeerplaats is leuk! Ingang ook wel!
Arjan v L schreef:Ik heb liever een nieuwe aarde zonder de allesverwoestende rijke elite (illuminati).
Avatar gebruiker
 
Medailles: 14

Re: [2001] Berg en Meer

Berichtdoor Liampie » wo 14 okt 2015, 21:49

Godverdomme, daar gaat mijn inversierecord alweer. Originele zet, lul. :P Ik vind het jammer van al die kale baggergrond overal, je laat met de parkeerplaats zien dat je het best mooi kan maken. Ingang is ook wel leuk, op de boomkeuze na.
Avatar gebruiker
Beheerder
 
Medailles: 24

Re: [2002] Berg en Meer

Berichtdoor GJV » do 15 okt 2015, 11:10

@Faas, dat valt heel erg mee, hij gaat met een snelheid van ongeveer 50km/u door de kurketrekkers heen. Dit was het dichtste wat ik bij de originele 10-looper lay-out kon komen.

@Liam, het park heeft het geluk dat ze de attracties van Intamin bijna tegen kostprijs neer kunnen zetten. Wat betreft de kaalheid, ik ken het probleem, ik weet alleen niet goed wat ik er mee moet doen. Kleine oppervlakken als een bloemenperkje of de parkeerplaats lukken nog wel, maar een heel bos gaat moeizaam. Heb je tips?
Avatar gebruiker
 
Medailles: 7

Re: [2002] Berg en Meer

Berichtdoor GJV » do 15 okt 2015, 18:17

2003

We zijn aanbeland in 2003, het park heeft vorig jaar voor het eerst als een echt attractiepark gedraaid en heeft zichzelf meteen goed op de kaart gezet met de nieuwe mega achtbaan. Bezoekers waren lovend over de baan en het nieuws verspreidde zich als een rap vuurtje door het hele land. Het park haalde maarliefst een bezoekersstijging van 25% t.o.v. het laatste jaar dat het park open was onder het oude systeem en dat zelfs zonder het festival wat altijd voor een flinke hoeveelheid bezoekers zorgde. Om in absolute aantallen te spreken trok het park in 2002 500.000 bezoekers en de directie is hier uiterst tevreden mee. Om deze trend door te zetten is er dit jaar een nieuwe achtbaan neergezet, een Intamin Bobbaan bovenop de berg. Omdat de berg nog steeds enorm vervuild is, mocht er geen definitieve constructie gebouwd worden. De baan is daarom op een manier gebouwd dat deze makkelijk weer verwijderd kan worden.

Afbeelding
De nieuwe baan van het park. Het park telt nu 4 achtbanen, wat aardig veel is voor een park van dit kaliber. De reactie van de directie was als volgt: “We zijn een nog niet zo’n bekende naam in Nederland en om meer bekendheid te genereren hebben we besloten om de eerste paar jaar flink te investeren in grote attracties.” Op de vraag of er nog meer achtbanen verwacht werden de komende jaren werd geen reactie gegeven.

Naast de achtbaan is er zoals vorig jaar bekend werd ook geïnvesteerd in pleintje voor de Colossus, om deze megacoaster wat meer aandacht te geven. Er is onder andere een actiefoto toegevoegd aan de baan en een restaurantje waar mensen de gebruikelijke friet en snacks kunnen halen. Hiermee hoopt het park in te spelen op de vraag naar wat goedkoper eten, aangezien de twee grote restaurants van het park in een hogere prijscategorie vallen.

Afbeelding
Het nieuwe pleintje, er is genoeg zitplaats voor alle mensen die rustig willen genieten van hun friet en er is een toegang gecreëerd naar het terras van het grote restaurant. Het personeel dat aan deze kant van het park werkt kan nu ook rustig pauzeren achter het snackpunt, waardoor ze niet meer zo ver hoeven te lopen.

Door het groeiende aantal personeelsleden kwam er ook steeds meer noodzaak voor een eigen parking, deze is nu achter de Vliegende Magiër neergezet met voldoende parkeerruimte voor de komende jaren.

Afbeelding
In de dorpsgebouwen is verder de algemene opslag voor alle producten die verkocht worden in het park, zo is het mogelijk om groter in te kopen dan dat het park eerst deed en is er altijd voldoende voorraad.

Het park presenteert dit jaar zijn algemene masterplan voor de komende 10 jaar. De directie heeft grootse plannen met het park.

Afbeelding
Zoals te zien heeft het park 2 gebieden gemarkeerd waarin de komende 10 jaar zal worden uitgebreid. De komende 5 jaar zal het park het stuk grond waar het festival gehouden werd gebruiken voor attracties, dit stuk is al grotendeels kale grond en er hoeven relatief weinig bomen voor gekapt te worden. De investeringen van de afgelopen jaren hebben zijn tol geëist in het 10 jaar geleden zo rustige bos en om te voorkomen dat het helemaal een kale bedoeling wordt zal er in de rest van het park geïnvesteerd worden in de aanplanting van nieuwe flora. Zoals verder te zien is zal de Enterprise wijken voor de aanleg van het kantoren- en loodsencomplex. De Enterprise zal in 2004 openen op de nieuwe locatie samen met een aantal andere, nieuwe, kleine attracties in het aangegeven gebied. Op termijn zal ook het stuk tussen de parkeerplaats en Colossus in gebruik genomen worden voor nieuwe attracties. Dan wil de directie zo nodig de parkeerplaats uitbreiden, het enige probleem is dat hier op dit moment de boerderij van de heer O. Veral nog ligt en dat deze eigenlijk niet weg wil van zijn boerderij. Onderhandelen gaat moeizaam, maar de directie heeft er alle hoop op dat het goed gaat komen.

Het park doet het volgend jaar dus wat rustiger aan en opent een aantal kleine nieuwe attracties.

Tot 2004!
Avatar gebruiker
 
Medailles: 7

Volgende

Keer terug naar Realisme & Recreaties BlockWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron